Image

Bemutatkozás

Az EgészségKalauz.hu a közérthető, megbízható egészségügyi híreivel régóta a legolvasottabb hazai hírszájtok mezőnyébe tartozik. A kérdésekre azonnali válaszokat és megoldásokat felvázoló cikkeivel mindig is hiánypótló szerepet töltött be az egészségügyi szájtok között. Természetesen nem elégedtünk meg ezzel, folyamatosan vizsgáltuk, hogyan állhatnánk minél erőteljesebben az olvasó oldalán, elemeztük, hogy miről olvasnak, mikor tájékozódnak nálunk Önök a legszívesebben?

Egyértelművé vált, hogy alapvetően három életszituációban érdeklődnek egészségügyi kérdések iránt az olvasók – így hát újraterveztük az oldalunk, s mostantól ehhez a három helyzethez, az ún Patient Timeline-hoz (betegidővonalhoz) igazodik ezután az EgészségKalauz is. Lexikonszerű információs rovatok, tematikák helyett abban szeretnénk segíteni tehát, hogy Ön a saját helyzetének megfelelően, minél gyorsabban, egyszerűbben eligazodhasson az egészségtartalmakban, és az egészségügy világában. Mégpedig egyértelműen, magabiztosan, mintha csak egy turistajelzést követne egy sűrű erdőben.

Image

Az „Orvos előtt: tünetek, panaszok” rovatunk azoknak az olvasóinknak nyújt hasznos tartalmat, akik olyan nem múló, esetleg napok, heten alatt egyre erősödő tüneteket tapasztalnak magukon, amelyek lehetnek akár egy kezdődő betegség jelei is.

Image

Az „Orvosnál: vizsgálatok közben” rovatunk abban az élethelyzetben nyújt támaszt, amikor Ön a panaszokkal, tünetekkel már orvoshoz fordult, aki laborvizsgálatra, egyéb vizsgálatokra küldte - esetleg már a vizsgálat eredménye is birtokában van, ahol látható, hogy néhány érték eltérést mutat a normálistól.

Image

A „Diagnózis után: betegségek, kezelések” rovatunk akkor segít informálni Önt, amikor az orvosa a vizsgálati eredmények alapján már felállította a diagnózist, elmondta, hogy milyen betegségre következtet, amelynek kezelésére gyógyszereket is felírt. Többet megtudhat saját betegsége „természetéről”, kezeléséről, gyógyításáról vagy épp a hozzá kapcsolódó új kutatásokról.

Egészségkalauz hírek ma

A problémát igen nehéz idejében diagnosztizálni, mivel egyes tünetei sok más betegségben is előfordulhatnak.
Tovább...
A tüsszögés, orrfolyás, köhögés megnehezítheti az allergiás betegek mindennapjait. Ez a módszer csillapíthatja a tüneteket.
Tovább...
A porckopás kezelésénél figyelembe kell venni az érintett általános egészségi állapotát és a porckopás súlyosságát. Bár a betegség nem gyógyítható, megfelelő terápiával nagyszerűen kezelhető.
Tovább...
A rotavírus nagyon gyors lefolyású, gyakran az egész családot érinti, és súlyos, akár életveszélyes kiszáradást is eredményezhet.
Tovább...
Hiába a gyógyszeres terápia, mégse megy le a vérnyomás? Dr. Békési Gábor, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa szerint ebben az esetben nem kizárt, hogy hormonális zavar áll a háttérben.
Tovább...
A stressz képes beindítani az artériák gyulladásos folyamatát, ami végső soron anginához, stroke-hoz, szívinfarktushoz vezethet - hívja fel a figyelmet kardiológus szakértőnk.
Tovább...

Alvásproblémák

Image

Tünetkereső, tünetellenőrző

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segít beazonosítani a problémádat, és megmutatja, hogy melyik szakterületen érdemes orvoshoz fordulnod. Hogyan működik a tünetkereső, tünetellenőrző alkalmazás? Egyszerűen! Beírod a tüneteket, vagy rákattintasz az érintett testrészre a női vagy férfi alakon, közben kérdésekkel pontosítjuk a panaszod, és máris megkapod az eredményt.

TÜNETKERESŐ

Egészség tesztek

Teszteld a tudásod: 

Játszani mindenki szeret, legyen az felnőtt vagy gyerek.  Napi kvíz teszteket találsz nálunk  egészség témában, kérdésekkel, válaszokkal - szórakoztató formában rengeteget tanulhatsz a segítségével. A képekre vagy a címekre kattintva jutsz el a kvízekhez - Jó szórakozást!

KVÍZ

Image

Keresés